Joel Mellin är känd som TV-meteorolog från Sveriges Television och har en bred erfarenhet inom klimat, miljö och hälsa. Han föreläser regelbundet för företag, kommuner, föreningar och på skolor. Joel ger även privat hälsocoaching till elitidrottare och vardagsmotionärer som vill nå ett bättre resultat med träningen.

Mer information finner du under menyn.

Föreläsningar med Joel Mellin

 

Vårt klimat och vår miljö – vart är vår jord på väg?

 

En föreläsning där Joel Mellin ger en bakgrund till klimat- och miljöproblematiken, han tar fram senaste forskning inom området som visar hur fort processerna går samt förklarar han varför en ordentlig framtidsplan är viktig för att komma till rätta med de utmaningar vi har.

 

Meteorologen tar tempen på världen

 

Föreläsningen vänder sig till de som verkligen vill tränga på djupet i klimatförändringarna och hållbarhetsfrågorna. Här förklaras växthuseffekten och klimatförändringarna och Joel blickar in i de olika framtidsscenarior som FN:s klimatpanel IPCC talar om och binder samman allt i senaste forskning.

 

En friskare värld – klimat, miljö och hälsa blir ett

 

Att klimat och miljö hänger ihop är lätt att förstå. I den här föreläsningen visar Joel Mellin på att även hälsa och folkhälsa är ihopkopplat med klimatet och miljön. Föreläsningen ger en breddad kunskap som ger vinst för både individens och samhällets hälsa samt vår globala ekonomi.

 

De åtta hälsonycklarna

 

Joel Mellin ger i denna föreläsning tips på hur vi enkelt kan förbättra vår hälsa och förebygga sjukdomar genom åtta olika hälsonycklar. Joel har studerat näringslära och folkhälsa och hjälper regelbundet till att arrangera hälsoutställningar.

 

Hälsa för idrottare

 

Är du elitidrottare eller vanlig vardagsmotionär och känner att du behöver lite extra energi? Då är den här föreläsningen helt för dig. Joel har erfarenhet som både löpare och skidåkare och vet vad som krävs för att ge styrka till kroppen både på kort och lång sikt. Genom sin utbildning i näringslära och folkhälsa förklarar han i den här föreläsningen hur kroppen påverkas av olika typer av kost och livsstil och hur du förstår kroppens olika signaler. Som idrottare är det också viktigt att undvika infektioner av olika slag, och här ger Joel onekligen de mest värdefulla tips du kan tänka dig! Du kan också boka Joel som privat hälsocoach.

 

En dag som TV-meteorolog

 

Här får du en inblick i hur det är att göra en väderprognos och att framföra en sådan i TV. Joel Mellin delar med sig av sin långa erfarenhet som TV- meteorolog och förklarar hur en prognos blir till från början till slut.

 

Lär dig förstå väder - en neddykning i meteorologin

 

En fördjupande kurs inom meteorologi. Varför har vi väder och varför är det olika väder på jorden? Hur kan vi förutsäga vädret och vad avslöjar molnen? Detta är bara några av de frågor som blir besvarade i denna fördjupande kurs i meteorologi.

Allmän presentation

 

Joel Mellin är känd som TV-meteorolog och har en bred erfarenhet inom klimat, miljö och hälsa. Med sin unika kunskap inom alla dessa tre områden kan han visa på hur tätt sammanknutna de är och förklara hur de påverkar vårt samhälle mer än någonsin idag, och vilka förändringar vi behöver göra för att vi ska få en så bra planet som möjligt att leva på.

Under sin utbildning kom Joel fram till att kunskapen i vårt samhälle, och i synnerhet på våra skolor ofta är mycket låg och ibland även felaktig vad gäller klimat och miljö. Detta vill han ändra på samtidigt som han också berättar om hur och varför vi faktiskt kan få ett friskare liv, samtidigt som vi tar hand om vår jord.

I sina presentationer om hälsa och folkhälsa undervisar han om åtta olika hälsonycklar som utgör grunden för en hälsosam livsstil. Detta kombineras med intressanta lärdomar från historien och konkreta matlagningstips.

 

Tidigare beställare: Skolor, universitet, företag föreningar och privatpersoner.

 

Bakgrund: Joel har en master i fysik med inriktning på meteorologi från Lunds- och Köpenhamns universitet och han har i Lund också studerat bland annat näringslära. I sin masteruppsats “En analys av problematiken kring global uppvärmning för gymnasieskolan” undersökte han gymnasieelevers kunskaper i klimatfrågan. Efter det jobbade han fyra år som lärare i både Sverige och Norge och undervisade i främst naturvetenskapliga ämnen. Under den tiden anordnade han flera hälsoexpon, vilka fungerar som en hälsoutställning där folk får undervisning om hur de kan hålla sig friska.

Efter sin tid i Norge har Joel i mer än fem år jobbat som meteorolog på Sveriges Television och lärare i meteorologi på en flygskola i Västerås. Han har även varit hälsoambassadör, vasaloppsmeteorolog och har en ledarutbildning inom scoutverksamhet. Regelbundet deltar han i löp- och skidtävlingar och har nyligen också slagit sig in på författaryrket.

 

Talarstil: Joel är känd för att vara mycket tydlig i sin presentation och det är lätt att följa med i framställningen. Han tar fram det senaste från forskningen och utmanar till intressanta och högaktuella frågeställningar.

 

Jag erbjuder: Både utbildande föredrag och inspirationsföredrag. Både föredragen om klimat och miljö och de om hälsa ger praktisk och teoretisk kunskap samtidigt som de inspirerar till förändring på individnivå såväl som ute i samhället regionalt och globalt. Föredraget anpassas inom vissa ramar efter behov och önskemål.

 

Vad ger föredraget: Efter föreläsningen har man fått  med sig en hel del ny information och inspiration som frammanar en känsla och vilja till förändring. Informationen bidrar även till att förstå vilka förberedelser som är ett måste för att företag och samhället i stort ska fungera så bra som möjligt.

 

Jag passar till: De flesta sammanhang, både inom privat- och offentlig sektor. Även som moderator och konferencier.

 

Jag utgår ifrån: Gränna

 

Talaren föreläser om:

 

  • Klimat

  • Miljö

  • Hälsa

  • Folkhälsa

  • Friskvård

  • Hållbarhet

  • Naturresurser

  • Kost, näringslära, matlagning

 

Pris: För företag: Skicka offert till info@extraknacke.se

För skolor, kyrkor, idella föreningar och privatpersoner finns specialavtal. Mejla till info@extraknacke.se för exakt pris.

 

Språk: Svenska, engelska, norska och tyska.

 

Tidigare uppdragsgivare:

 

"Meteorolog Joel Mellin höll i slutet av september 2018 ett mycket intressant föredrag för oss i Vadstena på ovanstående tema. Innehållet i och uppläggningen av föredraget vittnade om en synnerligen god och gedigen kunskap inom dessa ämnesområden samt om ett djupt engagemang för frågorna. Joels framförande var mycket professionellt samtidigt som det var lätt att förstå."

Gunilla Nyrén, kursansvarig vid Senioruniversitetet Motala Vadstena

 

Intressant, personlig och proffsig föreläsning som presenteras på ett lättsamt sätt

Anna Lindekrantz, Studieförbundet Vuxenskolan

 

“Föreläsningen var mycket intressant. Vi fick mycket bra fakta i bilder, texter och förklaringar. Framförandet var tydligt och lätt att hänga med i. Bra med konkreta tips vad vi alla kan göra för miljön. Bra med översättning från engelska till svenska.”

Karin Wikehult Andersson, kyrkosamfundet Equmeniakyrkan

 

"Ett uppskattat föredrag av Joel om hans bakgrund, studier, arbete som meteorolog på SVT och allt som ligger bakom det korta TV-framträdandet i 'Vädret'."

Tack från Aktiva Seniorer i Jönköping/Ingvor Jutnäs, ordf.

 

"Vi i Gränna-Visingsö Rotary klubb vill framföra vårt varmaste tack till ett mycket bra upplagt och vältaligt korrekt föredrag, det var mycket intressant att få lyssna till hur arbetet förbereds inför väder prognosen i Tv. Vi är också mycket tacksamma över att Joel Melin tog sig tid för att komma till oss en tisdags kväll."

Inger Krantz, Rotary